Siv Bugge Vatne

18.10 - 17.11
Siv Bugge Vatnes formspråk kjennetegnes av en sterk materialitet og tilstedeværelse. Hun skaper skulpturer og objekter hvor utgangspunktet er historiske kilder, vitenskap og natur. Motivasjonen bak verkene er å stable materialer og ord til de til sammen strekker ut et poetisk og meningsbærende rom.
 
Selv om et eksistensielt alvor kan anes i mange av hennes installasjoner, møter hun materialene med en lekenhet og underliggende humor. Slik lykkes hun i å trekke betrakteren med inn i hennes visuelle betraktninger. Tyngde og balanse er elementer som også gjerne integreres i hennes skulpturer der de svever i limbo som en påminnelse om livets mange balanseøvelser.
 
Siv Bugge Vatne er født og oppvokst i Molde, bor og jobber i Oslo. Hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i oslo og Gerrit Rietveld Academie i Nederland. Verkene hennes er representert i flere samlinger, som Kunstmuseet KUBE, Punkt Ø og Statens Konstråd i Sverige, og hun har de senere år vist sine arbeider blant annet på ved Nordnorsk kunstsenter og Galleri TM51, og stilt ut med Prosjektrom Normanns på Untitled i San Fransisco.
 
Utstillingen er støttet gjennom Statens utstillingsstipend, Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.
 
 
 
Utstillingsåpning: Torsdag 18. oktober klokka 19