Prosjektuke: Hindring

Elida Brenna Linge og Lisa Petrine Cranner
10. – 19. november
Trollveggen

      Årets andre prosjektuke på Kunstsenteret er tildelt Elida Brenna Linge og Lisa Petrine Cranner. De vil bruke perioden fra 10.–19. november til å jobbe med prosjektet Hindring, med base i den nedlagte togstasjonen ved Trollveggen i Romsdalen. Resultatene vil overføres både visuelt og auditivt til Kunstsenterets gallerirom i tillegg til at togstasjonen er tilgjengelig for publikum i prosjektperioden.
 
I Romsdalen er Sjella et kjent fenomen i vintermånedene, en vind som kommer gjennom dalen med et intenst nærvær. Mens Sjella vanligvis forbindes med en negativ og forstyrrende påvirkning, vil de to kunstnerne i dette prosjektet tilnærme seg og utforske vindfenomenet nærmere. Det skal de gjøre ved å invitere vinden inn og legge til rette for denne krafta, og slik studere skillet mellom det vi kan kontrollere, og det vi ikke kan kontrollere. Kanskje kan man bruke et rom som instrument, slik sangeren gjør det med kroppen? På flere måter ønsker kunstnerne å se på interaksjonsparalleller til musikkinstrumentet. Vinden møter treet og det oppstår uling vi kan høre; trompetisten blåser inn i munnstykket, luften møter konstruert motstand og vi hører toner. Kunstnerne påpeker at det finnes en språklig tilnærming som tilegner vinden sin egen vilje: Vinden blæs, vinden ular, vinden røskar tak i trea, vinden kastar plastmøblane rundt i hagen.
 
Målet med MRKs prosjektuker er å gi publikum innblikk i den kunstneriske arbeidsprosessen, og bidra til å skape en dialog mellom kunstner og publikum som kan være fruktbar for begge parter. I løpet av prosjektperioden vil publikum kunne være vitne til en pågående utforskning av vindens kraft som kilde til kunstnerisk praksis.
 
Lisa Petrine Cranner er utdannet ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, hun kommer fra Oslo og bor på Åndalsnes. Hun arbeider musikalsk og tekstlig, samt ved Rauma folkebibliotek. Elida Brenna Linge kom tilbake til familiegården på Linge i 2011, hvor hun nå bor og arbeider. Som billedkunstner har hun jobba mye tredimensjonalt og romlig med blant annet vindrelaterte verk, og hun har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen.

Prosjektukesamtale
Tid: Torsdag 17. november klokka 19
Sted: Kunstsenteret

Hjertelig velkommen! 
 

Prosjektukene er støttet av Bildende Kunstneres Hjelpefond.