Marit Roland

14. januar - 13. februar

Vi har gleden av å ønske velkommen til årets første utstilling i 2016 med kunstneren Marit Roland.
 
Marit Roland jobber stedsspesifikt i sine prosjekter, der nye dimensjoner ved papir som materiale kommer til syne. Som en forlengelse av hennes tidligere tradisjonelle tegnepraksis jobber hun med en serie arbeider kalt ”Paper Drawings”, der papiret i stedet for å utgjøre bakgrunnen for tegningen blir hovedaktøren. De prosessuelle installasjonene danner skulpturelle tegninger i rom og er en forskyvning av papirets rolle i et tegneunivers. Verkene har tredimensjonale former med skulpturelle trekk, men Roland fastholder at dette er tegning.
”Arbeidene er undringer, fordypninger og utfordringer av tegnebegrepet hvor de fysiske og materielle opplevelsene prioriteres fremfor et tydelig og konkret språk.”
 
Rolands installasjoner legger beslag på rommet de befinner seg i, og i sin tredimensjonale, skulpturelle og uforutsigbare form kan de sees på som kommentarer til tegning som medium. Samtidig blir de i sin prosessuelle og forgjengelige karakter også en refleksjon over øyeblikket, og kunsten og materialets verdisyklus.
 
Marit Roland har en mastergrad fra Kunstakademiet i Trondheim (NTNU), er født i Kristiansand, og bor og arbeider i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger i blant annet Kristiansand Kunsthall, Tromsø kunstforening og Museo D’Arte Contemporanea Villa Croce i Genova, samt deltatt i en rekke gruppeutstillinger, blant dem Høstutstillingen 2014, Norsk Skupturbiennale 2013 og Sørlandet Kunstmuseums jubileumsutstilling 2015. Dette er første gang hun stiller ut i Møre og Romsdal.
 
Utstillingen er støttet av NBK og Norsk Kulturråd.
 
 
Utstillingsåpning er torsdag 14. januar klokka 19.00.
 
Den samme dagen lanserer vi også utstillingsprogrammet for 2016.
 
 
Hjertelig velkommen!