Kari Aasen

30.11 – 30.12
Still life

Kari Aasens installasjoner benytter seg av en vitenskapelig estetikk, og forteller om et grunnleggende menneskelig behov for å bevare, katalogisere og forstå.
Installasjonene er laget med utgangspunkt i innsamlet organisk materiale, som deretter tørkes, dyppes i porselen og brennes ved 1260 grader. Slik gjør plantene en reise fra å være ren natur, til å inngå i kulturens orden, og det flyktige og uregjerlige underlegges en nesten museal kontroll.  Systematisering av det innsamlede organiske materialet og kartleggingen av de ferdige keramiske objektene representerer en fortelling om tid, sykliske endringer og naturens sårbarhet:
 
”Fra levende planter og livsgrunnlag til jordsmonnet og leiren, omskapes materialet i dette prosjektet til en bearbeidet, kultivert keramikkvegitasjon. Som både gjennom motiv og materiale er ladet med symbolikk knyttet til naturens sykliske rytme, fra unnfangelse og fødsel til død og forråtnelse. Et melankolisk tilbakeblikk, en erindring om noe som var, et ønske om å holde fast, katalogisere det forgjengelige og arkivere det dødelige.”
Aasen gir publikum en mulighet til å reflektere over grenseoppgangene mellom natur og kultur. Hennes installasjoner er som fastfrossede øyeblikk av forsteinet vegetasjon, og balanserer i det psykologiske spennet mellom nevrotisk samlemani og meditativ ro.
 
Kari Aasen har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, og har blitt innkjøpt av både Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, KODE, og Kunstindustrimuseet i Oslo. Hun har hatt separatutstillinger blant annet ved Galleri Format, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Visningsrommet USF i Bergen og Kunstbanken i Hamar.
  
 
Utstillingsåpning: torsdag 30. november klokka 19
 
Hjertelig velkommen!