Festivalutstilling Bjørnsonfestivalen: Per Dybvig

6.09 – 7.10
MRK har i samarbeid med Bjørnsonfestivalen invitert Per Dybvig til å være årets festivalkunstner. Det narrative elementet, kombinert med en frodig fortellerglede og et unikt blikk for detaljer er det som står sentralt i Dybvigs kunstnerskap.

Dybvig har en av Norges tydeligste og mest kjente streker etter å ha illustrert en rekke bøker, som seriene om Doktor Proktor og Samson og Roberto. Han har også jobbet mange år som avisillustratør, og mange av hans arbeider tar utgangspunkt i nettopp elementer fra nyheter og medievirkelighet. De senere år har arbeidet med å skape levende fortellinger gjennom animasjonsfilmer blitt en viktig del av hans kunstneriske virksomhet.

I et billedspråk som kan hente sine referanser helt tilbake til Albrecht Dürers dyrestudier fra 1500-tallet, ispedd en god dose surrealisme, tegner han frem sin forunderlige og fascinerende verden. En leken og spontan tilnærming til både mediet og temaene han tar opp er karakteristisk for hans formspråk. I en
befriende grenseløshet forenes dyr og mennesker i hans ofte antropomorfe karakterunivers. Verkene plasserer seg i en natur noir-sjanger, der kjede-
røyking og skytevåpen kan inngå som en helt naturlig del av dyrenes hverdag. Selv om karakterene ofte kan fremstå røffe, gjør den vare streken og det følsomt skildrede kroppsspråket at man får en egen varme for dem. Dybvigs univers befolkes av alle slags personligheter, som en fin påminnelse om at det er sånn det er også i den virkelige verden.
Per Dybvig bor og arbeider i Stavanger og Berlin. Han har en rekke utstillinger bak seg i inn- og utland, blant annet ved Galleri Opdahl, Stavanger Kunstmuseum, Tegnerforbundet og Galerie Christine König i Wien.

I 2013 mottok han Bokkunstprisen og i 2016 ble hans bok ”Jegeren” kåret til ”Årets vakreste bok” av Grafill.
 
Utstillingsåpning: onsdag 6. september klokka 18.30
 
Hjertelig velkommen!