Inga Dalsegg


Inga Dalsegg jobber med oljemaleri på lerret og papyrus, tegninger og litografi. Hun er mest kjent for sine emosjonelle malerier, men har også figurert mye i media etter diverse kunststunt og med sine gresskarlykter. Inga holder til på Dalalåven Atelier i Rindal.
 
Kunsten hennes skapes ut fra et sterkt ønske om å utforske universell symbolisme og å uttrykke det vakre i menneskets opplevelser, - i selve livet, - i alle dets former. Hun forsøker uttrykke mange forskjellige følelser i kunsten sin for å vise alle sider av livets veg. Inga synes det er spennende å se hvor lite man egentlig trenger å se for likevel å forstå følelsene. Hennes bilder av hender er et godt eksempel på dette. Hun ønsker at andre mennesker skal kunne se på bildene hennes og kjenne igjen en følelse eller en stemning, at de slik skal få utløp for følelser og tanker gjennom gjenkjennelse, eller bare kunne drømme seg bort. Inga Dalsegg er medlem i Norske Billedkunstnere, hun ble tildelt Ole Vig-prisen for sin kunst i 2005, ble tildelt Rindal Sparebanks Motivasjonspris i 2013 og vant Årets Drivanavn i 2013. Hun har sittet i fagjuryen for Visuell Kunst i Drømmestipendet siden 2014.
 
Hennes malerier er innkjøpt av flere store firma i Norge og England. I tillegg til i Norge har hun blant annet hatt utstillinger i Brasil, USA, England, Nederland, Belgia, Estland og Sverige.
Inga hadde sin første separatutstilling i 1998, den ble omtalt i både VG, Dagbladet, NRK, TV2 og andre media.