Flakkande røynd

Publisert 13-07-2018Møre og Romsdal kunstsenter fyller 40 år, og i samarbeid med Moldejazz og Sirkel 4 presenteres forestillingen «Flakkande Røynd» i det gamle Kunstsenteret.
For å levendegjøre senterets historie, gi et nytt blikk på kunsthistorien og trekke frem noen av de tverrkunstneriske strømningene i dagens kunstfelt vises «Flakkande røynd» i et av senterets tidligere gallerilokaler i Sandvegen 4.
 
"Flakkande røynd" er et pågående kunstnerisk arbeid der Rannei Grenne og Solveig Styve Holte har utforsket den amerikanske koreografen Merce Cunningham sine teknikker og koreografiske prinsipper. 

To kvinner gyver løs på en gammel død krok. De forandres, utmattes og tripletter seg inn i kunsthistoriens horisont. Ved et lett googlesøk kan de følge, lære og kritisk nærme seg en dans som ble skapt lenge før noen av dem ble født. De skaper glimtvise felleskap med hverandre og med historien. Hvordan få fortidige bevegelser og kunstneriske prinsipper til å skjelve, svette og utmattes? Sammen skaper de et organ som ikke strever etter perfeksjon, men der alt får være synlig og hvor detaljer, sømmer og sprekker er åpne og den menneskelige kroppslighet får være tilstede. 

Med et felles utgangspunkt i samarbeidet og kunstnerskapene til Merce Cunningham, Robert Rauschenberg og John Cage har Grenne og Holte og musikerne Anja Lauvdal og Heida Mobeck og kostymer av HAiKw/, transformert materialer og arbeidsstrategier fra noen av århundrets mest innflytelsesrike kunstnere til sine egne kropper i sin egen samtids estetiske regimer.

Dans og koreografi: Rannei Grenne og Solveig Styve Holte
Musikk: Heida Mobeck og Anja Lauvdal
Kostyme: Ida Falck Øien og Harald Lunde Helgesen i HAiKw/
Co-produksjon: DansiT, Weld, Black Box teater
Støttet av: DansiT, FFUK, Trondheim kommune